Thursday’s Sweet Recipe: Red Velvet

Ok, so each Thursday the family gathers at my grandmother’s house, hence, the many sweet recipes you find here. I’ll try a new recipe each week and will post it here the next day. If I don’t, you’ll know I screwed it up 😦

This week’s recipe was the ((Red Velvet Cake Recipe))

أو الكيكة الحمراء المخملية

The picture above I took from the site I borrowed the recipe from. Unfortunately, I did not take a picture of my own cake. Well, the color was the same and it looked nice, though a little messy. The main difference was the frosting. Mine turned out a little soft and looked more like a melting sauce than the thick frosting you see in the picture, but it looked really nice, especially with the decoration, which looked much like the picture.

Everyone agreed it was really delicious and much better tasting than the one I ordered from Noony’s Bakery (I loveeeeeeeeeeeeeeeee their chocolate). The cake was soft and moist, and the creme cheese was ligh and sweet. 

Anyway, here’s the recipe:

Red Velvet Cake:

2 1/2 cups (250 grams) sifted cake flour

للحصول على كوب واحد من طحين الكيك، نحط ملعقتين اكل نشا ذرة في قاع كوب القياس و نترس باقي الكوب من الطحين العادي

1/2 teaspoon salt

2 tablespoons (15 grams) regular or Dutch-processed cocoa powder

1/2 cup (113 grams) unsalted butter, at room temperature

1 1/2 cups (300 grams) granulated white sugar

2 large eggs

1 teaspoon pure vanilla extract

1 cup (240 ml) buttermilk = لبن

2 tablespoons liquid red food coloring

1 teaspoon white distilled vinegar

1 teaspoon baking soda

Cream Cheese Frosting:

1 – 8 ounce (227 grams) cream cheese, room temperature استخدمت كيري

1 – 8 ounce (227 grams) tub of Mascarpone cheese, room temperature

1 teaspoon pure vanilla extract

1 cup (115 grams) confectioners’ (icing or powdered) sugar, sifted

1 1/2 (360 ml) cups heavy whipping cream

الطريقة بعد الرابط

الطريقة

نسخن الفرن ل175 درجة مئوية

ندهن قالبين كيك متساوين بالزبدة… أنا استخدمت قوالب متحركة مالت التشيز كيك

نخلط الطحين و الملح و الكاوكاو البودر مع بعض في اناء منفرد

في الخلاط الكهربائي، نخلط الزبدة التي تكون طرية بدرجة حرارة الغرفة حتى  تصبح كريمة طرية

نضيف السكر و نخلط حتى يمتزج الخليط

نضيف البيض وحده وحده

نخلط جيدا ثم نضيف روح الفانيلا

في كوب أو اناء منفرد نخلط اللبن مع الصبغة الحمراء

و الخلاطة تشتغل بسرعة بطيئة، نضيف خليط الطحين و خليط اللبن على دفعات، يعني نضيف شويه طحين بعدين شوية لبن و جذي لما تخلص الكمية

في كوب صغير نخلط البيكنج صودا مع الخل، را تشوفونه يفور و يضاف بسرعة الى الخليط

الحين نقسم الخليط الى قسمين و نحطهم بالقالبين المدهونين و ندخلهم الفرن

وأنا ما طولو عندي وايد، يعني 25 دقيقة أو نص ساعة و استوو

انطلعهم و ننطر لما يبردون، بعد ما يبردون ندخلهم الثلاجة ساعة عالأقل و هذي الخطوه عشان تسهل لنا دهن الكريمة و التزيين

نبدي بتحضير كريمة الجبن

في الخلاط نخلط جبن الكيري و الماسكاربون حتى يصير خليط طري

نضيف الفانيلا و السكر البودر و نخلط

آخر شي نضيف ببطء كريمة الخفق الثقيلة .. أنا استخدمت القيمر

و نخلط لين يثقل الخليط، و نقدر نضيف كريمة أو سكر بودر على حسب الذوق… أنا زودت شوي السكر لأن الحلاة كانت خفيفة جدا

نطلع الكيك من الثلاجة و نقص كل قالب بالنص بحيث كل قالب يصير طبقتين، يعني بالنهاية يصير عندنا أربع طبقات

نحاول نحتفظ ببعض فتافيت الكيك للتزين

الحين نحط قالب كقاعدة و ندهن طبقة من الكريمة أو الفروستينج فوقه

وجذي لما انخلص من الطبقات كلها، و أخر شي ندهن الكيكة كلها و بالصوص و نزينها بفتافيت الكيك الحمرا

و جذي صارت الكيكة جاهزة للتقديم

بالعافية

🙂  

الوصفة خذيتها من هذا الموقع

Advertisements
This entry was posted in cooking, food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s